Geschiedenis van marktslager

Marktslagertje Filip - MartslagerWist u dat marktslagerij Filip al vele jaren een uitstekende reputatie heeft als marktslager in Heers bij Borgloon en ruime regio? De geschiedenis begon al in de jaren 30, toen de familie Scholenborgs startte met een handel in vlees op diverse markten. Dat deden ze met een kraampje in hout met kapblok en tentzeil.

De historiek

In 1959 werd de zaak overgedragen aan zoon Lucien die als eerste met een vleeswagen de regio Limburg rondtrok. In 1975 namen de ouders van huidig zaakvoerder Filip, Francis Van Praet en Christiane Van Vaerenbergh, de zaak over. Kort daarna hebben ze een nieuwe marktwagen gekocht om de klanten beter te dienen, een absolute verrijking. De marktslager werd een groot succes en de zaak bloeide helemaal open.

Marktslagertje

In 2004 nam Filip Van Praet, als zoon de zaak over onder de naam Marktslagertje Filip. Door de vele jaren van inzet en vertrouwen kochten we een ultramoderne marktwagen van 12 meter. Onlangs opende slager Filip ook een winkel in Heers bij Borgloon, waar hij met dezelfde liefde voor het vak smakelijke gerechten klaar maakt en presenteert. Proef zeker ons vers vlees, panklare gerechten en kraakverse charcuterie.

Contact opnemen

Wil u bijkomende informatie over onze barbecue aan huis? Of een bestelling plaatsen? Contacteer ons gerust. Of breng met een bezoek aan onze winkel!